Bestuursondersteuning

Bestuursondersteuning voor verenigingen

Als bestuurslid heb je een divers pakket aan taken. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op vrijwillige basis, maar onvrijwillig komen hier allemaal andere werkzaamheden bij. Hierdoor blijft er amper tijd over voor de taken waar je voor was begonnen. Wil je meer tijd hebben voor de taken waar je het voor deed, zonder al het bijkomende werk? Wij helpen hier graag bij.

Deze bestuurstaken nemen wij uit handen

Je kunt je laten ondersteunen bij veel verschillende werkzaamheden. Zo kunnen wij onder andere deze diensten verzorgen:

  • besluitrijpheid voorstellen toetsen;
  • bewaken van actieplanningen;
  • implementatietrajecten coördineren;
  • adviseren over bestuurlijke problemen.

A Solution zorgt ervoor dat je naar deze diensten geen omkijken meer hebt. Wij denken niet alleen met je mee, wij zorgen ervoor dat we praktisch onderdeel worden van de vereniging. Wij geven advies en dragen zorg voor de vereniging, welke taken er ook uitgevoerd moeten worden. Al deze werkzaamheden doen wij natuurlijk afhankelijk van de situatie waarin de te adviseren en ondersteunen bestuursleden zich bevinden. 

A Solution: ondersteuning voor je vereniging

Veel verenigingen kiezen ervoor om zich op meer dan één gebied te laten ondersteunen door ons. Hierdoor blijf je zelf regelen wat goed gaat en besteed je uit wat beter kan. 

A Solution staat voor maatwerk: wij passen ons volledig aan aan de vereniging. Wij maken gebruik van jouw systemen en voeren de werkzaamheden uit zoals jij wilt. Hierbij krijg je een vast aanspreekpunt voor de dagelijkse werkzaamheden. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat alles keurig op orde is. Zo breng je de professionalisering van je vereniging naar een hoger niveau.

Wil jij weten wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen? Of direct de samenwerking beginnen? Neem dan contact met ons op.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

‘Sinds januari 2021 hebben wij een samenwerking met A Solution. Zij verzorgen voor ons de ledenadministratie, ledenservice, financiële administratie, nemen de telefoon op en beantwoorden e-mails. Tevens verzorgen zij voor ons evenementen zoals de Algemene ledenvergadering en nascholingen die wij zelf aan de leden aanbieden. Als bestuur voelen wij ons enorm ontzorgd. Wij zijn uitermate tevreden over de professionele manier van werken en de betrokkenheid bij onze vereniging.’

- Marianne Kramer

‘Als Vereniging Schematherapie zijn wij heel blij met de samenwerking met A Solution. Zij verzorgen niet alleen voor ons alle ondersteunende administratieve diensten, maar onderhouden daarnaast ook contact met onze leden. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze leden en regelen alle zaken goed en efficiënt. Sinds wij met A Solution in zee zijn gegaan merken wij dat processen snel en adequaat verlopen en zijn wij duidelijk ‘ontzorgd’. Wij merken dit niet alleen als bestuur, maar horen dit ook terug van onze leden. Als er onduidelijkheden of problemen zijn worden die altijd snel opgelost. De samenwerking is in alle opzichten positief te noemen. Hun kantoor zit op een prachtige centrale locatie in Utrecht. Wij kunnen goed online met hen samenwerken, maar ook live vergaderingen worden uitstekend georganiseerd. Wij zijn in alle opzichten tevreden en hopen in de toekomst op een plezierige manier met elkaar te blijven samenwerken.’

- Marjon Nadort

‘De NBVH werkt al vele jaren samen met de A Solution. Omdat de secretariaatswerkzaamheden voor onze vereniging steeds meer toenamen waren wij destijds toe aan professionele secretariële en administratieve ondersteuning. Daarom zijn we gaan samenwerken met A Solution.
Onze leden, cliënten en andere geïnteresseerden kunnen nu tijdens kantooruren altijd terecht met al hun vragen. Ook heeft A Solution veel organisatorische taken van ons overgenomen, bijvoorbeeld rondom de organisatie van onze Algemene ledenvergaderingen en workshops. Er wordt duidelijk gecommuniceerd en zij denken met ons mee. Zo helpen ze ons onze dienstverlening steeds meer te verbeteren.’

- Leonie Looijen

Neem bij interesse
contact met ons op

Maak gebruik van al onze kennis en ervaring die is voortgekomen uit onze jarenlange ervaring!

"*" geeft vereiste velden aan